DCC++ ile standart bir başlangıç nasıl yapılır?

DCC++ standart başlangıcı iki temel bileşenden oluşur: DCC++ Base Station ve DCC++ Controller.

  • DCC++ Base Station, model treninizin parçalarına bağladığınız donanım bileşenidir. DCC sinyallerini üreten ve dolayısıyla trenlerinizi kontrol eden cihazdır. 
  • DCC++ Controller, bir bilgisayarda çalıştırdığınız yazılım bileşenidir. Baz İstasyonunu kontrol etmenizi sağlayan kullanımı kolay bir arayüz sağlar, böylece Baz İstasyon, trenleri kontrol etmek için hangi DCC sinyallerinin üretileceğini bilir. 

DCC standart yapıda, Baz İstasyon (Base Station) ve Denetleyici (Controller) standart bir USB "A/B" kablosuyla bağlanır ve standart seri protokolünü kullanarak birbirleriyle iletişim kurar. Bu USB bağlantısıyla Baz İstasyona biraz güç sağlamasına rağmen, treninizi sürmek için ayrı bir 15-20 Volt DC Güç Kaynağı da yeterli voltaj ve akım sağlamak için gereklidir.


DCC++ aklınızda bulunsun!

DCC++ ile başlamak için mutlaka bir model trene ihtiyacınız yok! Bir Baz İstasyonunu yapılandırabilir, yazılımı indirebilir ve hatta Baz İstasyonunu herhangi bir parçaya bağlamadan Denetleyiciyi test edebilirsiniz. Elbette herhangi bir tren kullanamazsınız, ancak yine de DCC++ sisteminin tüm özelliklerini ve işlevlerini test edebilirsiniz.
DCC ++ Baz İstasyonu, bağımsız bir şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve Denetleyicinin kullanımı gerekli değildir. Aşağıda gösterildiği gibi, baz istasyonu ile doğrudan bilgisayarınızla iletişim kurabilirsiniz, ancak bu genellikle bazı metin komutlarını akılda tutmanın zorluğu nedeniyle genelde sistemi test etmek için yapılır.

Öte yandan, DCC ++ Base Station için ayrıntılı özellikler herkese açık olduğundan, kendi kontrol yazılımınızı yazabilir ve bunu DCC ++ Controller yerine kullanabilirsiniz. Ayrıca, yaygın olarak kullanılan açık kaynaklı model demiryolu platformu JRMI'dan bir DCC ++ Baz İstasyonunu kontrol etmenizi sağlayacak JMRI arayüzleri geliştirilmiştir (bu konuda daha fazla bilgi için JRMI Arayüz sayfasına bakınız).

Baz istasyonunun bir USB kablosu yerine, Ethernet kablosu veya WiFi üzerinden iletişim kurmasını bile ayarlayabilirsiniz. Bu alternatif konfigürasyonlar, Arayüzler sayfasında daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Aşağıdaki talimatlar kesinlikle DCC ++ Standart Paketine atıfta bulunmaktadır.

DCC++ Standard Baz İstasyonu

devamı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar