Modelcilik - Faller Car Sistem



Hazırlık
Tavsiyemiz: Taban iskelet için ahşap çerçeveli sert köpük levhalar kullanın ve sokaklar ve diğer yapılar için 3 mm kalınlığında kavak kontrplak kullanın. Bu, bir durdurma bölümü bobininin yolun tepesinden olabileceği maksimum mesafedir. Tüm fonksiyonel elemanlar artık doğrudan yolun altına monte edilebilir. Bu, tasarımınızın genel ağırlığını da azaltacaktır.

İPUCU: Yolu oluşturmak için 3 mm kalınlığında kavak kontrplak kullanın. Bu malzeme bir yandan, Branch-off bağlantı noktasını yolun yüzeyine kolayca ve doğru bir şekilde inşa etmenize izin verecek, diğer yandan ise bu malzeme esnek olduğu kadar caddelerinizin ve yolların montajı için yeterince sağlamdır.

Karayolunun yüzeyini olabildiğince düzgün hale getirin ve genişlikte kullanılacak aracın dönüş yarıçapını düşünün. Daha uzun araçlar, özellikle eğriler için, otomobillerden daha geniş bir yol gerektirir. Minimum eğri yarıçapı bu nedenle 150 mm'den az olmamalıdır.

Minimum yol genişliği için lütfen aşağıdaki tabloya bakınız:
                          Tek şeritli yol genişliği
                                    H0         N
Düz alanlar           50 mm   30 mm
Eğriler                   70 mm   45 mm

Yukarı ve aşağı tepeler
Yukarı veya aşağı doğru tepeler veya yokuşlar inşa ederken, araç kontrolü için ilgili geçişlerde yolun ilerlemesi önemlidir. Yukarı tepeler % 12'den daha dik olmamalıdır (1000 mm yol kenarından 120 mm).

Yolların nasıl yönlendirileceğini öğrendikten sonra başlayabilirsiniz.

Planlama: Karayolunu kontrplak üzerine çizerek işaretleyin ve karayolunun üniform olmasını sağlamak için bir test sürüşü yapın. Bunu yapmak için kabloyu yapıştırın, yapışkan bir şeritle yapıştırın ve rotayı bir araçla test edin.

Kesme: Oluk Kesici (Ürün 161669) özel kontak teli kurmak için idealdir. Bu küçük makinede, işaretli yol boyunca yönlendirilen bir dilme kesici bulunur. Sağ oluğun yüksekliğinin ve genişliğinin kesilmesi, optimum temaslı kablo kurulumuna olanak tanır.

Kontak teli takma: Düz bir tornavida veya mafsallı bağlantı ile temas telini oluğun içine doğru sıkıca oturmasını sağlayın.

Kaynak: Link

Yorumlar

Popüler Yayınlar